Zonnepanelen

Zonne-energie is de beste energiebron: algemeen beschikbaar en vereist geen financiële uitgaven.  Elk land vangt meer zonne-energie op dan een mens wereldwijd in een jaar verbruikt. Zonne-energie is veel beter voor ons milieu dan gas- of kolenenergie. Het gebruik van zonnepanelen in combinatie met thuisbatterij maakt de overgang naar 100% hernieuwbare energie mogelijk.

Kies zonnepanelen op maat

In België worden voornamelijk twee soorten zonnepanelen gebruikt die zonlicht omzetten in een andere vorm van energie: een fotovoltaïsch systeem en een thermisch systeem.

Het is belangrijk om het onderscheid te maken tussen de twee systemen.

Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit zonnepanelen en een omvormer, die samen elektriciteit produceren.

Het thermische systeem verbindt de panelen met een zonnecollector en biedt warmwaterproductie en verwarmingsondersteuning.

J&B ECO PROJECTS BV helpt bij de keuze van de juiste installatie Al onze fotovoltaïsche zonnepanelen montagekits zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke klant. We houden rekening met het huidige verbruik, de hoeveelheid energie die nodig is voor de nieuwe cv-installatie en natuurlijk het beschikbare budget.

Dankzij een gedetailleerde berekening waarin al deze factoren worden meegenomen, helpen wij u graag bij de keuze van de meest rendabele optie in uw situatie.

FOTOVOLTAÏSCH SYSTEEM

Dankzij de fotovoltaïsche zonnepanelen wordt zonlicht in elektriciteit omgezet. Dit is een interessante investering, omdat de zon een onuitputtelijke energiebron is.

 

Hoe werken fotovoltaïsche zonnepanelen?

 

Het basiselement van de installatie zijn fotovoltaïsche cellen, die zich combineren tot modules. In de cellen treedt een fotovoltaïsch fenomeen op, dat de energie van de zon omzet in gelijkstroom. De opgewekte gelijkstroom gaar door een apparaat dat een omvormer wordt genoemd en wordt omgezet in wisselstroom, het type stroom dat beschikbaar is in onze stopcontacten. De aldus verkregen elektriciteit kan in real time worden gebruikt, opgeslagen of verkocht.

VOORDELEN VAN FOTOVOLTAÏSCHE ENERGIE

 • Lagere facturen voor elektriciteit.
 • Onafhankelijkheid van prijsstijgingen op de energiemarkt.
 • Hoge duurzaamheid van de fotovoltaïsche installatie.
 • Eenvoudig installatieonderhoud.
 • Gunstige impact op de natuurlijke omgeving.
 • Gebruik van onuitputtelijke energie.
 • Opgeslagen energie kan gebruikt worden voor andere elektrische apparaten.

THERMISCH SYSTEEM

Zonnepanelen – thermisch wekken geen elektriciteit op, maar warmte.

 

Zonnepanelen absorberen zonlicht en vooral de warmte ervan, die de vloeistof of glycol in het paneel verwarmt. De verwarmde vloeistof wordt vervolgens in een warmtewisselaar in een voorraadvat gepompt. Van daaruit wordt zonne-energie overgebracht naar het water in de warmwatertank. Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende sanitair warm water is, is er ook een klassiek verwarmingssysteem voorzien om de gewenste temperatuur te garanderen.

Voordelen van het thermische systeem::

 • Hoge duurzaamheid van de installatie.
 • Eenvoudig installatieonderhoud.
 • Gunstige impact op de natuurlijke omgeving.
 • Geen kosten voor waterverwarming.
 • Lange garantieperiode verstrekt door de producenten.

Onze partners: